adplus-dvertising
Bekeking:Recruitment and School News

WAEC CRK/CRS Questions and Answers 2022/2023 (Essay and Objectives)

WAEC CRK Questions and Answers 2022. I will be showing you WAEC CRK objective and theory repeated questions for free. You will also understand how WAEC Christian Religious Knowledge questions are set and many more examination details.

Scroll to the bottom for today’s CRS/CRK answers (expo)

The West African Examination Council is an examination body that set questions annually from areas student should, after their studies in senior secondary school, be able to write and pass without stress.

WAEC CRK answers and questions Objectives and Essay are dealt with here in detail. And the authenticity of this WAEC 2022 CRS solution to questions has been tested and confirmed to be sure.

See:

So, if you are seriously in need of these WAEC questions as well as the answers, then you don’t have to worry because we have all your problems solved from all angles.

WAEC CRK/CRS Questions and Answers

WAEC CRS Questions and Answers 2022 Loading…

WAEC CRK Obj Answers: (2021 Answers)

1-10: ADBBACBCDA
11-20: DBCADDADAC
21-30: ADDADBDACD
31-40: ADDACBADCA
41-50: DAADCDDCAC

(2a)
God’s hand was at work to save Jacob and his family. Joseph was equipped by God from childhood with the power of dream interpretation. While under the service of Potiphar he was imprisoned and in prison, he exhibited this rare talent by interpreting dreams for his fellow prisoners, among whom were the chief butler and the chief baker.
Pharaoh had two dreams; the first was the dream of seven sleek and fat cows and seven gaunt and thin cows that came out from the Nile. The gaunt and, thin ate up the sleek and fat cows. The second was the dream of seven ears of grains, plump and good growing on one stalk and after them sprouted seven ears thin and blighted by the wind. The thin ears swallowed the seven plump and full ears. The dreams gave Pharaoh great concern, and none of his magicians was able to interprete them. The chief butler for whom Joseph successfully interpreted his dream, brought to the knowledge of Pharaoh Joseph’s power of dream interpretation.

Joseph was called out of the prison as directed by Pharaoh, and he was able to tell Pharaoh that the dreams represented divine revelation concerning the approaching seven years of plentiful agricultural harvest to be followed by seven years of intensive famine. Joseph went further to suggest that a wise person be appointed by Pharaoh to oversee the storage of food during the seven years of plenty, against the years of famine. Joseph was appointed not only the overseer of the storage of food, but the governor of Egypt and the second in command to Pharaoh. Joseph was renamed Zaphenath-Paneah by Pharaoh. Joseph was able to discharge the function effectively, and thus stored food in abundance during the season of plenty. The food was sold to the Egyptians and the entire world during the famine.

More Answers Loading…

1. When Zerubbabel and Joshua the son of Jozadak began to rebuild the house of God which was in Jerusalem they were assisted by ________________________

A. Haggai and Zachariah

B. Mithredath and Tobael

C. The prophets of God in Jerusalem

D. The priest of God in Jerusalem

ANSWER: C (The prophets of God in Jerusalem)

2. What does the word “Cup” mean in the book of Matthew? It means

A. Water container for drinking

B. cup of blessing from God

C. metaphor referring to suffering

D. metaphor referring to crucifixion

ANSWER: C (metaphor referring to suffering)

3. The disciples were called Christian for the first time in

A. Samaria

B. Ephesus

C. Antioch

D. Caesarea

ANSWER: C (Antioch)

4. The law books used for the great reformation of Israel’s social and religious institution were found in the temple in 621 BC during the reign of

A. Hezekiah

B. Josiah

C. Moses

D. Ahab

ANSWER: B (Josia)

5. Jesus Christ was baptized in the River Jordan by

A. Mathew

B. John

C. Jeremiah

D. Mary Magdalene

ANSWER: B (John)

6. David took Jerusalem from

A. The Jebusites

B. The Philistines

C. The Ammonites

D. Edomites

ANSWER: (The Jebusites)

7. Where did the Lord appear to Solomon in a dream?

A. Horeb

B.Gibeon

C. Gath

D. Jericho

ANSWER: B (Gibeon)

8. The division of David’s kingdom was a direct consequence of

A. Absalom’s revolt

B. Jeroboam’s revolt

C. Solomon’s forced labour

D. Rehoboam’s unwise decision

ANSWER: D (Rehoboam’s unwise decision)

9. Amos told the Israelites that they have turned justice into

A. injustices

B. poison

C. wormwood

D. anguish

ANSWER: C (wormwood)

WAEC CRS Essay and Objective 2022 (EXPO)

The above questions are not exactly 2022 WAEC CRK questions and answers but likely WAEC CRS repeated questions and answers and past questions.

These questions are for practice. The 2022 WAEC CRS expo will be posted on this page during the WAEC CRK examination. Keep checking and reloading this page for the answers.

Today’s WAEC CRS Answers

============================

Keep reloading this page for more answers

If you have any questions about WAEC CRK Questions and Answers 2022, kindly drop your question in the comment box and we shall attend to you as soon as possible.

Last Updated on May 9, 2022 by Admin

Please Share

77 thoughts on “WAEC CRK/CRS Questions and Answers 2022/2023 (Essay and Objectives)”

  1. Am in need of 2022 waec question and answer

    Reply
  2. Please I need the possible 2022 waec questions and answers

    Reply

Leave a Comment

DMCA.com Protection Status